Deepavali- visesha abhishekam and pujas performed at temples in Kanchipuram

24-10-2022

Abhishekam and pujas were performed and vastram and oil was offered at various Shiva temples in and around Kanchipuram on Deepavali (24 Oct. 2022), with blessings and guidance of Pujyashri Shankaracharya Swamigal, as is being done every year by Shrimatam. The pujas were performed in more than 170+ Shiva temples in Kanchipuram were covered.

Below is the list Of some of the Temples where the seva was performed:

1.	Sri Kamakshiyamba Sametha Sri Ekambreshwarar
2.	Kachchabeshwarar
3.	Odhapureshwarar
4.	Mukteeshwarar
5.	Jwarahareshwarar
6.	Theertheshwarar
7.	Vasishteshwarar
8.	Panchmukeshwarar
9.	Senapatheshwarar
10.	Kantheshwarar
11.	Chidhambareshwarar
12.	Parudeeshwarar
13.	Kowshikeshwarar
14.	Kailaasanaadhar (West) Erikkarai
15.	Mallikarjuneshwarar - Sarvatheertham
16.	Vazhakaruththeshwarar
17.	Sooryehswarar
18.	Mangaleshwarar
19.	Punyakoteshwarar
20.	Vanmeekanaadhar
21.	Sukreshwarar
22.	Mruthyunjayeshwarar - Iravaasthanam
23.	Angereshwarar
24.	Garudeshwarar
25.	Yogalingeshwarar
26.	Airavatheshwarar
27.	Ootrukotta Muktheeshwarar
28.	Mahachalastheshwarar
29.	Vanneeshwarar
30.	Sahasralingam – Ekambreshwarar Temple
31.	Harichaapa Bayantheeshwarar
32.	Bootha Nadheeshwarar
33.	Siddeeshwarar
34.	Varadhrajeshwarar
35.	Vaneshwarar
36.	Dhvaleshwarar
37.	Indhreshwarar
38.	Thirumetraleshwarar
39.	Amareshwarar
40.	Rudhrakoteshwarar
41.	Kanikanteshwarar
42.	Arambayeshwarar
43.	Kalaththeshwarar
44.	Oneshwarar
45.	Sevvantheeshwarar
46.	Rameshwarar, Lakshmaneshwarar
47.	Kameshwarar
48.	Rishbeshwarar
49.	Vedha Vaneshwarar
50.	Padaleeshwarar [Banks Of River Palar]
51.	Sathyanadheshwarar – Thriukkalamedu
52.	Jalandhareshwarar
53.	Muthteshwarar
54.	Nagareshwarar
55.	Gowthameshwarar
56.	Hanumantheshwarar
57.	Machcheshwarar
58.	Kayarohaneshwarar
59.	Anantharudhreshwarar
60.	Lakshmaneshwrar
61.	Mallikarjuneshwarar
62.	Ramanadheshwarar
63.	Kailasanathar [East] Sevilimedu
64.	Mandukanneshwarar
65.	Kasi Vishwanathar
66.	Gangavareshwarar
67.	Abirameshwarar
68.	Laskmeshwarar
69.	Piravasthaneshwarar
70.	Panaamudeeshwarar
71.	Sivasthanam – Sri Brahmapureeshwarar
72.	Katakeshwarar
73.	Mahalingeshwarar
74.	Ambikapatheshwarar - Ambi
75.	Dakshina Kailasanathar
76.	Chandreshwarar
77.	Ananthapadhmanabeshwarar
78.	Bageeshwarar
79.	Kailasanathar – Naradeshwarar
80.	Karkeshwarar
81.	Brahmanyeshwarar
82.	Uththara Kailasanathar
83.	Manikanteshwarar
84.	Someshwarar – Thirukkalamedu
85.	Arunachaleshwarar
86.	Thiruvirattaneshwarar
87.	Anekadhangavaneshwarar
88.	Aramvalartheshwarar
89.	Bageeratheshwarar
90.	Kanneshwarar
91.	Thrikaala Gnaneshwarar
92.	Upamanyeshwarar
93.	Kesaveshwarar
94.	Hiranyeshwarar
95.	Sikandeshwarar
96.	Vegavatheshwarar
97.	Jayantheshwarar
98.	Paraasareshwarar
99.	Krushneshwarar
100.	Mahaakaleshwarar
101.	Valeeshwarar
102.	Vyasa Santhaleshwarar
103.	Kankaneshwarar
104.	Rudhra Koteshwarar
105.	Gangadareshwarar – Thenambakkam
106.	Anadhirudhreshwarar
107.	Rameshwarar
108.	Dakshinamoorthy Temple – Dharmarajeshwarar
109.	Panamaneshwarar
110.	Kasyapeshwarar
111.	Dharmalingeshwarar
112.	Veeraragaveshwarar
113.	Uromasareshwarar
114.	Mallikavaneshwarar
115.	Thakkeshwarar
116.	Kachchi Mayaanam
117.	Sownakeshwarar
118.	Soleeshwarar
119.	Kuberalingeshwarar
120.	Agastheshwarar - Orirukkai
121.	Vinaayagar – Orirukkai
122.	Agastheshwarar – Upanishath Madam
123.	Mahaa Rudhreshwarar
124.	Madhleshwarar
125.	Athreshwarar – Kuthseshwarar
126.	Balabadra Rameshwarar
127.	Viroopaksheshwarar

 
 தீபாவளியன்று (24.10.2022, ஐப்பசி) காஞ்சிபுரம் மற்றும் அதனை சுற்றியுள்ள சிவன் கோவில்களில் ப்ரதி வருஷம் செய்வது போல சிவாச்சாரியார்கள் மூலம் தைலம், த்ரவ்ய அபிஷேகங்கள், அர்ச்சனை, நெய்வேத்யம் செய்யப்பட்டு விபூதிப்ரசாதம் ஜகத்குரு பூஜ்யஸ்ரீ சந்த்ரசேகரேந்த்ர சரஸ்வதி சங்கராச்சார்ய ஸ்வாமிகள் மற்றும் ஜகத்குரு பூஜ்யஸ்ரீ ஜயேந்த்ர சரஸ்வதி சங்கராச்சார்ய ஸ்வாமிகளின் ப்ருந்தாவனத்தில் சமர்பிக்கப்பட்ட்து.

ப்ரசாதம் கொண்டு வரப்பட்ட கோவில்களின் பட்டியல் கீழே கொடுக்கப்பட்டுள்ளது.

ஸ்ரீ
1. காமாக்ஷ்யம்பாசமேத ஸ்ரீஏகாம்ப்ரேஷ்வரர்
2. கச்சபேஷ்வரர்
3. ஓதபுரீஷ்வரர்
4. முக்தீஷ்வரர்
5. ஜ்வரஹரேஷ்வரர்
6. தீர்த்தேஷ்வரர்
7. வசிஷ்டேஷ்வரர்
8. பஞ்சமுகேஷ்வரர்
9. சேனாபதீஷ்வரர்
10. காந்தேஷ்வரர்
11. சிதம்பரேஷ்வரர்
12. பருதீஷ்வரர்
13. கௌஷிகேஷ்வரர்
14. கைலாசநாதர் (மேற்கு) ஏரிக்கரை
15. மல்லிகார்ஜுனேஷ்வரர் - சர்வதீர்த்தம்
16. வழக்கருத்தீஷ்வரர்
17. சூர்யேஷ்வரர்
18. மங்களேஷ்வரர்
19. புண்யகோடீஷ்வரர்
20. வன்மீகநாதேஷ்வரர்
21. சுக்ரேஷ்வரர்
22. ம்ருத்யுஞ்ஜயேஷ்வரர் - இறவாஸ்தானம்
23. ஆங்கீரேஷ்வரர்
24. கருடேஷ்வரர்
25. யோகலிங்கேஷ்வரர்
26. ஐராவதேஷ்வரர்
27. ஊற்றுகோட்டமுக்தீஷ்வரர்
28. மஹாசலஸ்தேஷ்வரர்
29. வன்னீஷ்வரர்
30. ஸஹஸ்ரலிங்கம் – ஏகாம்ரநாதர்கோவில்
31. ஹரிசாபபயந்தீஷ்வரர்
32. பூதநாதேஷ்வரர்
33. சித்தீஷ்வரர்
34. வரதராஜேஷ்வரர்
35. வானேஷ்வரர்
36. தவளேஷ்வரர்
37. இந்த்ரேஷ்வரர்
38. திருமேற்றாலீஷ்வரர்
39. அமரேஷ்வரர்
40. ருத்ரகோடீஷ்வரர்
41. கணிகன்டீஷ்வரர்
42. அரம்பயேஷ்வரர்
43. காளத்தீஷ்வரர்
44. ஓனேஷ்வரர்
45. செவ்வந்தீஷ்வரர்
46. ராமேஷ்வரர், லக்ஷ்மணேஷ்வரர்
47. காமேஷ்வரர்
48. ரிஷபேஷ்வரர்
49. வேதவனேஷ்வரர்
50. பாடலீஷ்வரர் [பாலாற்றங்கரை]
51. சத்யநாதேஷ்வரர் – திருக்காளமேடு
52. ஜலந்தரேஷ்வரர்
53. முத்தீஷ்வரர்
54. நகரீஷ்வரர்
55. கௌதமேஷ்வரர்
56. ஹநுமந்தீஷ்வரர்
57. மச்சேஷ்வரர்
58. காயாரோஹணேஷ்வரர்
59. ஆனந்தருத்ரேஷ்வரர்
60. லக்ஷ்மணேஷ்வரர்
61. மல்லிகார்ஜுனேஷ்வரர்
62. இராமநாதேஷ்வரர்
63. கைலாஸநாதர் [கிழக்கு] செவிலிமேடு
64. மாண்டுகண்ணீஷ்வரர்
65. காசிவிஸ்வநாதர்
66. கங்காவரேஷ்வரர்
67. அபிராமீஷ்வரர்
68. லக்ஷ்மீஷ்வரர்
69. பிறவாஸ்தானேஷ்வரர்
70. பனாமுடீஷ்வரர்
71. சிவாஸ்தானம் – ஸ்ரீப்ரும்மபுரீஷ்வரர்
72. கடகேஷ்வரர்
73. மஹாலிங்கேஷ்வரர்
74. அம்பிகாபதீஷ்வரர் - அம்பி
75. தக்ஷிணகைலாசநாதர்
76. சந்த்ரேஷ்வரர்
77. அநந்தபத்மநாபேஷ்வரர்
78. பாகீஷ்வரர்
79. கைலாஸநாதர் – நாரதேஷ்வரர்
80. கற்கீஷ்வரர்
81. ப்ரஹ்மண்யேஷ்வரர்
82. உத்தரகைலாஸநாதர்
83. மணிகன்டீஷ்வரர்
84. சோமேஷ்வரர் – திருக்காளமேடு
85. அருணாசலேஷ்வரர்
86. திருவிரட்டானேஷ்வரர்
87. அனேகதங்காவனேஷ்வரர்
88. அறம்வளர்த்தீஷ்வரர்
89. பகீரதீஷ்வரர்
90. கண்ணேஷ்வரர்
91. த்ரிகாலஞானேஷ்வரர்
92. உபமண்யேஷ்வரர்
93. கேசவேஷ்வரர்
94. ஹிரண்யேஷ்வரர்
95. சிகண்டீஷ்வரர்
96. வேகவதீஷ்வரர்
97. ஜயந்தீஷ்வரர்
98. பராசரேஷ்வரர்
99. க்ருஷ்ணேஷ்வரர்
100. மஹாகாளேஷ்வரர்
101. வாலீஷ்வரர்
102. வ்யாஸசாந்தாலீஷ்வரர்
103. கங்கனேஷ்வரர்
104. ருத்ரகோடீஷ்வரர்
105. கங்காதரேஷ்வரர் – தேனம்பக்கம்
106. அனாதிருத்ரேஷ்வரர்
107. ராமேஷ்வரர்
108. தக்ஷிணாமூர்த்திகோவில் – தர்மராஜேஷ்வரர்
109. பணாமணீஷ்வரர்
110. காஸ்யபேஷ்வரர்
111. தர்மலிங்கேஷ்வரர்
112. வீரராகவேஷ்வரர்
113. உரோமசரேஷ்வரர்
114. மல்லிகாவனேஷ்வரர்
115. தக்கேஷ்வரர்
116. கச்சிமயானம்
117. சௌனகேஷ்வரர்
118. சோளீஷ்வரர்
119. குபேரலிங்கேஷ்வரர்
120. அகஸ்தீஷ்வரர் – ஓரிருக்கை
121. விநாயகர் – ஓரிருக்கை
122. அகஸ்தீஷ்வரர் – உபநிஷத்மடம்
123. மஹாருத்ரேஷ்வரர்
124. மாதலீஷ்வரர்
125. அத்ரீஷ்வரர் – குத்ஸ்யேஷ்வரர்
126. பலபத்ரராமேஷ்வரர்
127. விரூபாக்ஷீஷ்வரர்
(...)




Back to news page